A XVI-XVII. században a sárospataki vár délnyugati sarokbástyája mellett helyezkedett el a konyha. A restaurálásánál fontos volt az előkerült tűzpadka és a közrefogó, egykor a kürtőt tartó pillérek bemutatása, megerősítése.
Ebben a korhű történelmi környezetben, az eredetileg is itt található konyhában üzemel a Vörös Torony reneszánsz étterem, ahol vendégeink megismerkedhetnek a reneszánsz kor jellegzetes és fenséges ételeivel, valamint széles ital – legfőbbképpen borválasztékával.
A kor jellegzetes ételei a ropogós sültek, a gazdagon fűszerezett mártásokkal kínált húsok, valamint a különböző rétesek. A reneszánsz korszak az étkezési kultúra újjászületését is jelentette. Igény esetén a látványkonyhában lehetőség nyílik parázson történő malacsütésre is.
Az étterem pincerészében borkóstolásra is lehetőség nyílik, hogy vendégeink kiválaszthassák az étkezéshez leginkább illő bort. Az ételek felszolgálása korhű öltözékben történik, a háttérben a kor hozzáillő muzsikái szólnak. Az étkezés során „habán” kerámia tányérokból és korsókból fogyaszthatnak vendégek. A habán a XVII. Század elején volt használatos, a reneszánsz motívumokkal díszített kerámia fehér mázán ragyognak a sárga, zöld, kék színek.
A falakat Comenius ábrái díszítik, melyek között megtalálható szövege a borsozásról, illetve régi receptek az ökörsütésről. A pataki konyha jelentősége abban áll, hogy hasonló korú konyha csupán Lékáról és Fraknóról ismert.
További információ:
3950 Sárospatak, Szent Erzsébet u. 19. +36-70/314-1986 |

A történelmi várnegyedben a XVIII. századi Rákóczi pince szomszédságában található a Hotel Bodrog pincéje, ahol lehetősége nyílik kedves vendégeinknek 6-8 féle kiváló minőségű tokaji bor kóstolására.
A borkóstolás időtartama körülbelül egy óra, szakmai vezetéssel. Igény szerint borkorcsolyaként sajt, alma, pogácsa rendelhető mellé.
A világ nagy borvidékeinek egyik legfontosabb identitásformálói a termesztett szőlőfajták. Tokaj-Hegyalja két meghatározó szőlőfajtája a Furmint és a Hárslevelű, amelyek mellett évszázadok óta jelen van a Sárga muskotály. A mai jellegzetes hegyaljai szőlőfajták hosszas szelektálódás győzteseinek tekinthetők, hiszen a filoxéra megjelenése előtt még 20-25 fajtát termesztettek a borvidéken.
A tokaji olyan borkülönlegeség, amit a világon szinte mindenki ismer. A "legelső hungarikum ". A XVI. századtól Európa szerte dicsérik a tokaji aszút. Azóta vált szállóigévé a "királyok bora, a borok királya ". Zamata, íze, aromája a világon egyedülálló, s egyetlen más borban fel nem lelhető. Tokaj a minőség fogalmának testvére lett. A tokajihoz hasonlítottak szerte a világon minden bort. Tokaj aszúbora a XVIII. századtól elérendő cél lett. Szinte mindenhol, ahol lehetett próbálkoztak aszúborok előállításával. A tokaji borok közel félezer aranyérmet nyertek borversenyeken. |


Minden korosztály számára megfelelő szórakozási lehetőséget kínál a Hotel Bodrog Wellnessben található két bowling pályánk és az ehhez tartozó bár.
A klubban található Saxxot asztalifoci az abszolút "csúcsmodell" - Garlando Biztonsági üveggel, verseny kivitelben, belső világítással, vastagabb rudazattal és rengeteg plusz módosítással a profi versenyzők instrukciói alapján - a nagy meccsek örömére...
A bowling egy igen színes, meglehetősen látványos és roppant nagy népszerűségnek örvendő sport, és emellett az egyik legrégebbi játék a világon. A bowlingot a tekében használatosnál valamivel nagyobb golyókkal játsszák, melyben a biztos fogás és a golyó jobb irányíthatósága érdekében három lyuk van - a hüvelyk-, a középső és a gyűrűsujj számára.
A golyók különböző súlyúak és lyukméretűek, ezért javasoljuk, hogy a testsúlyának és az ujjméretének megfelelő golyót gondosan válassza ki, és lehetőleg azután mindig ugyanazt használja a játék során, mert még a kisebb eltérések is megzavarhatják a játékát.

A bowlingot csoportban és egyénileg is lehet játszani. Lényege, hogy tíz mezőt kell teljesíteni, és egy mezőben két lehetőségünk van a gurításra. Ha a bábukat egy gurításból letaroljuk - ezt nevezzük strike nak -, akkor a következő két gurítás eredményét a gép automatikusan hozzáadja a tarolás eredményéhez. Abban az esetben, ha másodikra döntjük le a bábukat - ez a spare -, csak a következő gurítás eredménye adódik hozzá pluszban a pontszámokhoz.
A speciális technikának, az UV Glow-nak köszönhetően a golyók és a bábuk fluoreszkálnak, így egyedülálló vizuális élménnyé teszik a játékot. |
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
|
2. oldal / 4 |