• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Renesans restauracja PDF Drukuj Email

A XVI-XVII. században a sárospataki vár délnyugati sarokbástyája mellett helyezkedett el a konyha. A restaurálásánál fontos volt az előkerült tűzpadka és a közrefogó, egykor a kürtőt tartó pillérek bemutatása, megerősítése.

Ebben a korhű történelmi környezetben, az eredetileg is itt található konyhában üzemel a Vörös Torony reneszánsz étterem, ahol vendégeink megismerkedhetnek a reneszánsz kor jellegzetes és fenséges ételeivel, valamint széles ital – legfőbbképpen borválasztékával.

A kor jellegzetes ételei a ropogós sültek, a gazdagon fűszerezett mártásokkal kínált húsok, valamint a különböző rétesek. A reneszánsz korszak az étkezési kultúra újjászületését is jelentette. Igény esetén a látványkonyhában lehetőség nyílik parázson történő malacsütésre is.

 

 

Az étterem pincerészében borkóstolásra is lehetőség nyílik, hogy vendégeink kiválaszthassák az étkezéshez leginkább illő bort. Az ételek felszolgálása korhű öltözékben történik, a háttérben a kor hozzáillő muzsikái szólnak. Az étkezés során „habán” kerámia tányérokból és korsókból fogyaszthatnak vendégek. A habán a XVII. Század elején volt használatos, a reneszánsz motívumokkal díszített kerámia fehér mázán ragyognak a sárga, zöld, kék színek.

A falakat Comenius ábrái díszítik, melyek között megtalálható szövege a borsozásról, illetve régi receptek az ökörsütésről. A pataki konyha jelentősége abban áll, hogy hasonló korú konyha csupán Lékáról és Fraknóról ismert.

 

További információ:

www.vorostoronyetterem.hu
3950 Sárospatak, Szent Erzsébet u. 19.
+36-70/420-1610

 

rezerwacje

Érkezés:
Távozás:
Szobák száma:
Felnőttek:
Gyerekek (6 éves kor alatt):

uciekać

 

 

Renesans restauracja


www.vorostoronyetterem.hu

wyszukiwania

biuletyn

Általános hírlevél


Wiadomo¶æ HTML?

galeria


 


Wycieczka statkiem „dziką” rzeką Bodrog, 6 dni/5 nocy, rodzinne wczasy w 4 osobowych apartamentach, dom - superior...

więcej >>

 


Spacer bryczką po miejscowości Hercegkút, 6 dni/5 nocy, 4 osobowe apartamenty, dom – superior...

więcej >>

 

Zwiedzanie Zamku Rakoczego wraz z Muzeum, kosztowanie smaków kuchni epoki Renesansu, 6 dni/5 nocy, rodzinne wczasy w 4 osobowych apartamentach, dom – superior...

więcej >>